Butlletí
Digital

2010-10

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/11/2010

14/10/2010 Departament de SALUT
Presentació del Programa per al Desenvolupament del Diagnòstic per la Imatge
ACTEDI ha participat de manera activa en tot el procediment que ha donat lloc al Programa per al Desenvolupament del Diagnòstic per la Imatge, endegat pel Departament de Salut, per donar resposta a les mancances actuals i reptes de futur de la Imatge per al Diagnòstic.

La culminació ha estat aquesta presentació a la societat presidida per la Consellera Marina Geli.

12/10/2010 Èxit de convocatòria
Report del IV Curs d'ecografia d'ACTEDI
09/10/2010
Inauguració oficial del 1er Curs d'Ecografia per a TSID.
El passat 5 d'octubre va tenir lloc a l'Institut Universitari Dexeus, la inauguració oficial del primer Curs d'Ecografia per a Tècnics Especialista en Imatge per al Diagnòstic organitzat per l'Escola Superior d'Ecografia Clínica (ESEC), que es va iniciar el passat 13 de setembre.
09/10/2010
Èxit amb el peu diabètic gràcies a l'intervencionisme.
Els tractaments de radiologia intervencionista ofereixen una alternativa mínimament invasiva que es pot usar per restaurar la circulació sanguínia en el peu diabètic o altres isquèmies crítiques de membres.
03/10/2010
Califòrnia signa un projecte de llei de protecció radiològica mèdica.
El governador Arnold Schwarzenegger de Califòrnia va signar dimecres un projecte de llei de protecció radiològica mèdica a la legislació, aplanant el camí per a l'aplicació de la primera llei estatal en els EUA destinats a protegir els pacients de l'exposició excessiva radiació rebuda durant les exploracions de TC i els procediments de radioteràpia.
02/10/2010
La TC de Tòrax podrien identificar a pacients amb risc cardíac.
Utilitzant dades de diagnòstics de rutina de tomografia computada, els radiòlegs podrien identificar les persones sota major risc de malaltia cardiovascular, segons un estudi de la Universitat d'Utrech als Països Baixos que es publica a la revista 'Radiology'.
01/10/2010
La RM funcional permet mesurar la resposta al dolor en artrosi.
Els canvis en el nivell d'oxigen que es detecten en el retorn venós de determinades àrees del cervell permeten mesurar el grau de dolor que té un pacient, el que és de gran utilitat per valorar l'impacte del tractament en els pacients amb artrosi.
2010 - VII Jornada Catalana de TER-TSID. Radiologia osteoarticular. Places exhaurides

Us presentem el proper acte científic de la nostra entitat, que aquest any serà allotjat per l'equip d'Imatge per al Diagnòstic de l'Hospital de Sant Rafael (Barcelona).

Tema: Radiologia osteoarticular, àrea on l'Hospital pot oferir una visió històrica i experta en l'especialitat.

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Borsa de treball
Casos clínics

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code