Butlletí
Digital

2011-6

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/06/2011

01/05/2011
La RMf aconsegueix sorprendre a neuro-oftalmologia.
Tècniques com la ressonància magnètica funcional (RMf) i la tractografia de la via òptica aporten exactitud al diagnòstic d'alguns trastorns de la visió, ha explicat Francisco J. Muñoz Negrete, de l'Hospital Ramón i Cajal, en el VII Curs d'Actualització en Neuro-Oftalmologia.
13/05/2011
Un estudi defensa el iPhone com a eina diagnòstica en inctus.
Investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Calgary, al Canadà, han demostrat que els metges poden diagnosticar un accident cerebrovascular amb una aplicació de l'iPhone amb la mateixa precisió i rapidesa que amb un equip informàtic tradicional.
14/05/2011
RM, artro-RM i artro-TC, claus en patologia articular.
La ressonància magnètica, l'artro-RM i la artro-TC constitueixen eines molt poderoses en els protocols d'exploració i de lectura sistemàtica en qualsevol de les articulacions, segons ha assenyalat Luis Cerezal, radiòleg i responsable del DMC, a Santander.
21/05/2011
L'ecografia 3D s'introdueix en el sòl pelvià i el part.
La introducció de l'ecografia en tres dimensions (3D) millora l'eficiència i optimitza els diagnòstics dels procediments ginecològics i obstètrics. Especialistes com Luis Mercè consideren que el seu ús s'ampliarà aviat a la patologia del sòl pelvià i el part.
21/05/2011
Salut vol privatitzar el seu servei de diagnòstic d'alta tecnologia.

La conselleria busca la venda o l'entrada de capital privat en el prestigiós IDI.

L'operació aportaria recusrsos però encaririra les proves d'imatrge.

28/05/2011
Reprt de la I Jornada d'Imatge per al Diagnòstic en Oncologia.
La jornada inèdita fins al moment ha tingut una bona acollida tant per treballadors titulats, socis de l'ACTEDI i estudiants de CFS d'Imatge per el diagnòstic majoritàriament de IES Bonanova, IES Garbí i IES Roger de Lluria.
2011 - Curs de RM aplicada a la Neuro. Juny.

Un presentem el primer mòdul de formació continuada presencial en matèria de neuroimatge en RM.

Els propers 29 i 30 de setembre impartirem el segon mòdul de body i el 18 de novembre osteomuscular completaran la trilogia monogràfica de RM

Només amb el professorat expert i en actiu que us presentem, teniu la oportunitat de gaudir d'una visió actual i adaptada als canvis tecnològics, per aprofundir en els coneixements de RM.

2011 - Curs de RM aplicada al Body. Setembre.

Segon lliurament del mòdul de RM

2011 - Curs de RM Osteomuscular. Novembre.

Tercer lliurament del mòdul de RM

2011 - Seminari de Publicacions i Presentacions Científiques.

Aquests dos seminaris volen ocupar el buit formatiu existent en els Tècnics Superiors Sanitaris sobre una qüestió molt sovint obviada pel col·lectiu: la correcta forma de planificar, donar format, estructurar i il·lustrar, en definitiva comunicar de manera adequada els nostres coneixements o la nostra recerca.

Després de la nostra llarga experiència en l’organització d’actes d’aquestes característiques, hem pensat que seria adient un monogràfic que us pugui ser d’utilitat.

Us presentem un professorat tècnic, experimentat i didàctic perquè la dinàmica interactiva del seminari es tradueixi en la bona assimilació dels continguts.
2011 - Curs d'actualització en tècniques de radiologia ambulatòria i mamografia

Seguint amb el compromís de la formació continuada dels Tècnics Superiors en Imatge per al Diagnòstic, estudiants i Metges Residents del sector, ACTEDI vol presentar un projecte innovador dintre de la Formació Continuada: La Formació Continuada Personalitzada (FCP).

En que consisteix la formació continuada personalitzada?

ACTEDI al llarg d'aquest any ha posat a l'abast de tots els Centres de formació, Organitzacions, Hospitals, Clíniques, una sèrie de cursos presencials en els quals ACTEDI es desplaçarà al lloc on el client vulgui que s'imparteixi aquest curs.

Tenim un equip de professorat expert, didàctic i en actiu en cadasquna de les matèries de l'acte formatiu. Es lliurarà als assistents diploma acreditat per l'entitat i l'Institut d'Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya.

El nombre d'inscrits no ha de superar els 30 assistents, i no hi haurà lliurament de material didàctic, perquè considerem que el petit format de l'event permet una major aproximació al docent i als continguts. La nostra experiència ens avala.

Formació Continuada Personalitzada (FCP)
Seguint amb el compromís de la Formació Continuada dels Tècnics Superiors en Imatge per al Diagnòstic, estudiants i Metges Residents del sector, ACTEDI vol presentar un projecte innovador dintre de la Formació Continuada: La Formació Continuada Personalitzada (FCP).

En que consisteix la formació continuada personalitzada?
ACTEDI al llarg d'aquests anys ha posat a l'abast de tots els Centres de formació, Organitzacions, Hospitals, Clíniques, una sèrie de cursos presencials en els quals ACTEDI es desplaçarà al lloc on el client vulgui que s'imparteixi aquest curs.
Tenim un equip de professorat expert, didàctic i en actiu en cadascuna de les matèries de l'acte formatiu. Es lliurarà als assistents diploma acreditat per l'entitat i l'Institut d'Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya.
Considerem que el petit format de l'event permet una major aproximació al docent i als continguts. La nostra experiència ens avala.

Pot demar més informació a actedi@actedi.cat

 

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code