Butlletí
Digital

2012-6

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/06/2012

01/05/2012
La TC revela el ritme del cor.
Científics de la Universitat han desenvolupat una nova tècnica de raigs X per identificar les fibres del teixit al cor de garantir el múscul batega a un ritme regular.

Les noves imatges en 3D podria afavorir la comprensió de com els batecs del cos pot ser pertorbat, cosa que pot ajudar als metges desenvolupar maneres de reduir el risc de fibril·lació - una condició en la qual el cor es contrau els músculs de forma caòtica i deixa de bombar sang per tot el cos rítmicament.

05/05/2012
La majoria d'infeccions hospitalàries es poden prevenir amb un bon rentat de mans del personal sanitari, segons l'OMS.
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assegurat que la majoria de les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària que es produeixen en els hospitals, conegudes com infeccions nosocomials, es podrien prevenir amb una bona higiene de mans per part dels professionals sanitaris.
17/05/2012
L'ICS passarà a més de 1500 empleats a règim laboral.
L'Institut Català de la Salut (ICS), empresa pública que gestiona vuit grans hospitals, el 80 per cent de la xarxa de primària de la comunitat autònoma i 2.770 milions d'euros de pressupost anual, ha iniciat un procés de descentralització de la seva gestió que el portarà a dividir-se en una vintena d'empreses públiques d'àmbit territorial.
26/05/2012
Un jove de 15 anys inventa un mètode de detecció precoç del càncer de pàncrees.
Un adolescent nord-americà de 15 anys, Jack Andraka, ha inventat una nova forma, simple i barata, de detectar el càncer de pàncrees incipient, segons ha informat avui la cadena CNN. El descobriment li ha valgut el primer premi de la fira de ciència i enginyeria més important del món, la Intel International Science and Engineering Fair.
26/05/2012
ACTEDI present a Iberoamèrica.
El nostre company, Francesc Josep Torres Giménez, ha estat convidat per la Societat Peruana de Radiologia, com a ponent al Curs Internacional de CT Multitall, Ressonància Magnètica i PET, que se celebra els dies 25, 26 i 27 de maig de 2012 a el Centre de convencions Atlantic City, Lima, Perú.
29/05/2012
La taxa de proves radiològiques anuals per habitant s'acosta al valor 1.
La taxa de proves radiològiques per persona i any a Espanya se situa ja en un valor molt proper a un, de manera que "podem dir que al nostre país cada any es realitzen 47 milions de proves radiològiques.
2012 - 1er Curs de TCMT (Tomografia Computaritzada MultiTall).
CURS TANCAT. 
Si hi esteu interessats en una propera edició, pot posar-se en contacte amb la direcció del curs enviant un mail a cursotcmc.barcelona@gmail.com
 

Aquest 1er Curs de TCMT presenta un enfocament integral de la tomografia computada des dels fonaments tècnics fins a les aplicacions clíniques actuals.

Formació Continuada Personalitzada (FCP)
Seguint amb el compromís de la Formació Continuada dels Tècnics Superiors en Imatge per al Diagnòstic, estudiants i Metges Residents del sector, ACTEDI vol presentar un projecte innovador dintre de la Formació Continuada: La Formació Continuada Personalitzada (FCP).

En que consisteix la formació continuada personalitzada?
ACTEDI al llarg d'aquests anys ha posat a l'abast de tots els Centres de formació, Organitzacions, Hospitals, Clíniques, una sèrie de cursos presencials en els quals ACTEDI es desplaçarà al lloc on el client vulgui que s'imparteixi aquest curs.
Tenim un equip de professorat expert, didàctic i en actiu en cadascuna de les matèries de l'acte formatiu. Es lliurarà als assistents diploma acreditat per l'entitat i l'Institut d'Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya.
Considerem que el petit format de l'event permet una major aproximació al docent i als continguts. La nostra experiència ens avala.

Pot demar més informació a actedi@actedi.cat

 

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code