Butlletí
Digital

2012-11

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/11/2012

30/10/2012
Resultats definitius oposicions H. Barcelona-TERD 2010

Acte d'elecció de destinació:
Dia: 17 de desembre de 2012.
Hora: 16:00 hores.
Llocr: Centre Corporatiu de l'Institut Català de la Salut
Sala d'Actes.
Gran Via de las Corts Catalanes, 587.
Barcelona.

09/10/2012
Desenvolupen un test en sang per detectar el càncer de mama.
Científics del Càncer Research UK, l'Imperial College de Londres i la Universitat de Leicester, a Regne Unit, han desenvolupat un test sanguini per al diagnòstic precoç del càncer de mama que, segons els primers estudis realitzats, podria ser fins i tot més precís que les mamografies.
10/10/2012
Una nova tècnica de RM pot reduir els falsos positius en tumors de mama.
Les imatges captades amb ressonància magnètica (RM) amb difusió d'aigua poden reduir els falsos positius en la detecció de càncer de mama i, amb això, reduir les biòpsies preventives, segons un estudi que es publica on-line en Radiology.
10/10/2012
Una Fundació privada assumirà la gestió de l'Hospital Clínic de Barcelona.
Una fundació privada amb representació de metges, societat civil i l'Administració de manera minoritària gestionarà l'Hospital Clínic de Barcelona si així ho prova el Govern de la Generalitat en funcions abans de les eleccions del proper dia 25 de novembre.
12/10/2012
L'Idibell encapçala una estratègia europea contra les malalties hepàtiques
L'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) liderarà l'estratègia europea It-Liver, que compta amb un finançament de 3,3 milions d'euros per lluitar contra les dolències del fetge durant els propers quatre anys, segons ha informat l'institut.
20/10/2012
Els consellers català i madrileny auguren noves retallades en la sanitat pública.
La sanitat pública està encara en un moment crític. Les retallades/ajustis, com prefereixen dir els polítics, han permès reduir despeses, però no prou com per evitar que es produeixin altres nous, va dir el dimecres el Conseller de Sanitat de Catalunya, Boi Ruiz, i menys obertament el seu col·lega al govern madrileny, Javier Fernández Lasquetty, en la XVIII Trobada del Sector de la Tecnologia Sanitària, organitzat per Fenin.
20/10/2012
La SERAM es preocupa pels Tècnics.
Al passat Congrés de Granada (25 al 28 de maig de 2012), es va produir una renovació parcial de la Junta Directiva de de la *SERAM, aquesta junta ja ha realitzat una sèrie de decisions i té en estudi i debat una altra sèrie de punts entre els quals es troba el col·lectiu de tècnics.
28/10/2012
La primera Associació de Tècnics en Radiolgia es va fundar el 1920.
Una mica d'història per als tècnics en radiologia, crec que la història de la professió dels tècnics en general és la gran desconeguda, per això espero que aquesta petita ressenya serveixi per omplir la nostra petita parcel·la d'història de la professió. Si escric alguna cosa errònia agrairia que em poguéssiu corregir.

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code