Butlletí
Digital

2013-2

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/02/2013

13/01/2013
Rajos X tridimensionals i potents per a aplicacions sanitàries, de seguretat i geofisiques.
Un equip de científics ha desenvolupat una càmera que pot utilitzar-se per prendre imatges de rajos X tridimensionals i potents en color. Aquesta tecnologia podria millorar enormement els escàners utilitzats en els controls de seguretat dels aeroports, els dispositius d'imatge mèdica, el manteniment de les aeronaus, les inspeccions industrials i l'exploració geofisica.
14/01/2013
Una nova antena de RM millora el diagnòstic de tumors d'òrbita.
La primera antena per a ressonància magnètica (RM) desenvolupada a Espanya augmenta la qualitat en el diagnòstic de tumors del globus ocular.
El Grup de Recerca de Microones de la Universitat de Sevilla ha desenvolupat la primera antena per a ressonància magnètica (RM) fabricada a Espanya, en col·laboració amb l'empresa alemanya Noras MRI Products i l'Hospital Universitari Verge Macarena, de Sevilla. Es tracta d'una recerca emmarcada en el Projecte d'Excel·lència de la Junta d'Andalusia Metamaterials electromagnètics per a aplicacions mèdiques en imatge per ressonància magnètica.
18/01/2013
Nou software per ajudar a detectar els tubs i línies en els RX de Tòrax.
La FDA va aprovar en programari ClearRead +Confirm de Riverain que posa en relleu els tubs i les línies en les radiografies de tòrax. Com vam descriure al novembre passat quan el programari primer es va donar a conèixer, "clearRead + Confirmi processa la radiografia, creant una segona imatge del teixit tou, eliminant les costelles i les clavícules i augmentant el contrast, la nitidesa i la visibilitat dels tubs, les línies i els filferros cardíacs.
25/01/2013
Una nova tècnica de Radioteràpia multiplica la supervivència del càncer de pulmó.
S'aconsegueix prop del 80% de supervivència en els primers 24 mesos enfront del 30% de la radioteràpia externa convencional i el tractament és més curt ja que només es realitzen entre una i vuit sessions en un màxim de tres setmanes.
26/01/2013
Els oncòlegs radioteràpics demanen augmentar la formació dels tècnics d'aquesta especialitat.
Els directors de l'II Curs d'Actualització per a Tècnics en Oncologia Radioteràpica, de la Societat Espanyola d'Oncologia Radioteràpica (SEOR) i l'Escola Espanyola d'Oncologia Radioteràpica (EEOR), han assenyalat que la formació dels tècnics en aquesta àrea és insuficient per dotar-los de tot el coneixement que han de tenir en la seva activitat professional, per la qual cosa han demanat augmentar la seva formació.
2013 - Report II Curs de Radiologia Abdominal amb Contrast.
Realitzada la segona edició del curs de Radiologia abdominal amb contrast, que ha respòs a una necessitat detectada en les nostres enquestes al llarg dels darrers anys en cursos presencials de característiques similars al present any 2013. Amb una impecable posada en escena de les diferents presentacions, hem anat desglossant els temaris amb una puntualitat impecable i una seriositat que sempre ens avala en aquests events. 
L'assistència del públic ha estat superior a l'esperada donat el context econòmic i laboral actual. Una vegada més ens hem consolidat com entitat de referència a Catalunya en formació de formadors, treballadors en actiu i estudiants del Diagnòstic per la Imatge.
Com tradueixen els valors de les enquestes de qualitat 4.4 (sobre 5) i els resultats del test de coneixements 3.9 (sobre 5) de promig i uns índex d'assistència que han voltat el 90% de mitjana, la organització considera coberts els objectius i ens esperona a emprendre noves iniciatives, a poder ser, millor adaptades als horaris laborals dels nostres professionals.
No volem finalitzar el report sense felicitar els responsables de Juste i de l'hospital Dos de Maig de Barcelona (Consorci Salitari Integral) per la seva imprescindible aportació a que es facin realitat actes de formació continuada del nostre col.lectiu.
2013 - 2on Curs de Tomografia Computaritzada Multitall (TCMT).
Aquest 2on Curs de TCMT presenta un enfocament integral de la tomografia computada des dels fonaments tècnics fins a les aplicacions clíniques actuals.
2013 - IX Curs Nacional de Neuroradiologia.

Preu especial socis de l'ACTEDI.

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code