Butlletí
Digital

2013-6

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/06/2013

30/04/2013
Boi Ruiz i Marina Geli compareixeran per explicar les irregularitats en sanitat.
La comissió de recerca parlamentària sobre la comissió de presumptes irregularitats en la gestió de la sanitat catalana ha aprovat aquest dilluns les compareixences per unanimitat del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, i de la seva antecessora en el càrrec, Marina Geli, en una llista de prop de 30 persones.
16/05/2013
Els quatre grans hospitals de Barcelona atenen un 25% menys d'urgències en sis anys.
Els quatre grans hospitals de la ciutat de Barcelona --Vall d'Hebron, Sant Pau, Clínic i Hospital del Mar-- han reduït un 25% les urgències que atenen des de 2007, gràcies a la reordenació del sistema i a l'engegada progressiva de deu centres d'urgència d'atenció primària (Cuap).
24/05/2013
Una injecció de cèl·lules per l'artrosi de genoll.
Les cèl·lules mare, sobretot les embrionàries, han estat en els últims anys en boca de molts investigadors i com a promesa de moltes teràpies. No obstant això, les que procedeixen d'un embrió, a més del debat ètic que hi ha sobre la seva aplicació, encara no han demostrat que estiguin exemptes de riscos, com el desenvolupament de tumors.
25/05/2013
General Electric presenta Mavric, seqüència per millorar la visualització al voltant dels implants metàl·lics.
GE Healthcare ha introduït una nova tècnica de ressonància magnètica que millora la imatge dels teixits tous i ossos en pacients amb implants d'articulacions de metall. Mavric SL, com se li crida, ajuda a reduir els artefactes causats ​​per la presència de metall en tant en el plànol i dimensions a través del plànol en comparació de tècniques de RM convencionals. En seqüències regulars, implants metàl·lics causen distorsió greu, per la qual cosa és impossible avaluar els teixits tous directament al voltant de l'implant. Mavric SL permet la ressonància magnètica per ser utilitzat per monitoritzar les reaccions adverses, tals com la inflamació, en la proximitat immediata de l'implant.
29/05/2013
ACTEDI a la Jornada d'Innovació i tendències en Diagnòstic per la Imatge.
El passat 24 de maig de 9 a 13 hores del matí a ESADESCREAPOLIS de Sant Cugat del Vallès va tenir lloc la Jornada Innovació i tendències en Diagnòstic per la Imatge que va tenir per objectiu que professionals de diferents àmbits del Diagnòstic per la Imatge i la indústria i la tecnologia lligada a aquests àmbits posin en comú aspectes relacionats amb la innovació i les tendències de futur en Diagnòstic per la Imatge.
2013 - 2on Curs de Tomografia Computaritzada Multitall (TCMT).
Aquest 2on Curs de TCMT presenta un enfocament integral de la tomografia computada des dels fonaments tècnics fins a les aplicacions clíniques actuals.
2013 - Report II Curs de Radiologia Abdominal amb Contrast.
Realitzada la segona edició del curs de Radiologia abdominal amb contrast, que ha respòs a una necessitat detectada en les nostres enquestes al llarg dels darrers anys en cursos presencials de característiques similars al present any 2013. Amb una impecable posada en escena de les diferents presentacions, hem anat desglossant els temaris amb una puntualitat impecable i una seriositat que sempre ens avala en aquests events. 
L'assistència del públic ha estat superior a l'esperada donat el context econòmic i laboral actual. Una vegada més ens hem consolidat com entitat de referència a Catalunya en formació de formadors, treballadors en actiu i estudiants del Diagnòstic per la Imatge.
Com tradueixen els valors de les enquestes de qualitat 4.4 (sobre 5) i els resultats del test de coneixements 3.9 (sobre 5) de promig i uns índex d'assistència que han voltat el 90% de mitjana, la organització considera coberts els objectius i ens esperona a emprendre noves iniciatives, a poder ser, millor adaptades als horaris laborals dels nostres professionals.
No volem finalitzar el report sense felicitar els responsables de Juste i de l'hospital Dos de Maig de Barcelona (Consorci Salitari Integral) per la seva imprescindible aportació a que es facin realitat actes de formació continuada del nostre col.lectiu.

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code