Butlletí
Digital

2013-7

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/07/2013

29/05/2013
ACTEDI a la Jornada d'Innovació i tendències en Diagnòstic per la Imatge.
El passat 24 de maig de 9 a 13 hores del matí a ESADESCREAPOLIS de Sant Cugat del Vallès va tenir lloc la Jornada Innovació i tendències en Diagnòstic per la Imatge que va tenir per objectiu que professionals de diferents àmbits del Diagnòstic per la Imatge i la indústria i la tecnologia lligada a aquests àmbits posin en comú aspectes relacionats amb la innovació i les tendències de futur en Diagnòstic per la Imatge.
02/06/2013
Exigeixen la implantació de la Cartilla Radiològica.
Els radiòlegs nord-americans consideren la privatització (pagament per acte mèdic) i la externalització de la radiologia les causes principals d'aquesta sobreutilització i l'evolució cap a un SNS com la mesura més eficaç per combatre-la.
05/06/2013
El tumor cerebral segueix sent un os dur de rosegar.
El Congrés de la Societat Americana de Oncologia Clínica (ASCO) és un congrés d'esperança. Cada any, més de 30.000 oncòlegs de tot el món comparteixen en aquest escenari avancis entorn de la lluita contra el càncer i queda més que clar que l'Oncologia és una especialitat molt viva.
09/06/2013
Noves Directrius de la ESUR sobre els Medis de Contrast. v.8.0
El Comitè de Seguretat de Mitjans de Contrast de la Societat Europea de Radiologia Urogenital s'enorgulleix a presentar la versió 8 de les seves directrius dels mitjans de contrast. La versió 7.0 va ser llançada fa 4 anys i ha estat traduïda al rus, portuguès, xinès, francès, italià, espanyol, hongarès, alemany, romanès, polonès, grec persa, japonès, txec i turc. Des que es van publicar les primeres directrius, s'han imprès més de 100.000 còpies. No hi ha altres pautes agents de contrast s'han imprès en tals nombres o tants idiomes. El nostre objectiu primordial de proporcionar directrius pràctiques simples sembla haver-se complert.
18/06/2013
RM estructural i funcional per delatar a l'Alzheimer.
Els estudis d'imatge cerebral amb subjectes sans persegueixen desvetllar la fase preclínic de la malaltia neurodegenerativa.
23/06/2013
3D contra el càncer de mama.
La nova revolució en tècniques d'imatge mamària es diu tomosíntesis, una mamografia tridimensional que permet detectar l'aparició de lesions molt incipients i tumors que s'oculten a aparells convencionals.
2013 - 2on Curs de Tomografia Computaritzada Multitall (TCMT).
Aquest 2on Curs de TCMT presenta un enfocament integral de la tomografia computada des dels fonaments tècnics fins a les aplicacions clíniques actuals.
2013 - Report II Curs de Radiologia Abdominal amb Contrast.
Realitzada la segona edició del curs de Radiologia abdominal amb contrast, que ha respòs a una necessitat detectada en les nostres enquestes al llarg dels darrers anys en cursos presencials de característiques similars al present any 2013. Amb una impecable posada en escena de les diferents presentacions, hem anat desglossant els temaris amb una puntualitat impecable i una seriositat que sempre ens avala en aquests events. 
L'assistència del públic ha estat superior a l'esperada donat el context econòmic i laboral actual. Una vegada més ens hem consolidat com entitat de referència a Catalunya en formació de formadors, treballadors en actiu i estudiants del Diagnòstic per la Imatge.
Com tradueixen els valors de les enquestes de qualitat 4.4 (sobre 5) i els resultats del test de coneixements 3.9 (sobre 5) de promig i uns índex d'assistència que han voltat el 90% de mitjana, la organització considera coberts els objectius i ens esperona a emprendre noves iniciatives, a poder ser, millor adaptades als horaris laborals dels nostres professionals.
No volem finalitzar el report sense felicitar els responsables de Juste i de l'hospital Dos de Maig de Barcelona (Consorci Salitari Integral) per la seva imprescindible aportació a que es facin realitat actes de formació continuada del nostre col.lectiu.

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code