Butlletí
Digital

2013-8

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/10/2013

01/09/2013
L'ús de la RM puja el 31 per cent.
Segons les dades de l'informe "indicadors-clau" publicat per el Ministeri de Sanitat.
08/09/2013
Robot compatible amb RM per a tractar tumors cerebrals.
L'Institut Nacional d'Imatges Biomèdiques i Bioingenieria, que forma part dels Instituts Nacionals de Salut (NIH), està reportant per la seva pàgina Science Highlights, sobre algunes de les recerques que ha estat finançant.
21/09/2013
L'interior dels tumors.
El mes que ve, durant Frontiers in Optics, la reunió anual de la Societat Òptica a Orlando, Florida, els investigadors de l'Hospital General de Massachusetts i l'Escola Mèdica d'Harvard demostraran com la implementació d'un parell de tècniques d'imatge pot oferir una nova visió fantàstica dins de l'estructura i funcionament dels tumors.
25/09/2013 Hospital Dos de Maig de Barcelona
Finalitzada la segona edició del curs de contrastada
27/09/2013
Èxit del trasplantament de neurones reporgramades contra la malaltia de Parkinson.
Un pas més en la recerca amb cèl·lules iPS o reprogramades.
28/09/2013
Millor imatge amb un 30% menys de radiació.
Quan una pacient acudeix a realitzar-se una mamografia es garanteix un bon i primerenc diagnòstic davant un possible tumor en la mama. El que tal vegada no sàpiga és que, com ocorre amb altres equips d'imatge, està rebent una radiació que a llarg termini, sumada a moltes altres proves, pot ser perjudicial per al seu cos.
2013 - Report II Jornada Oncològica per a Tècnics en Imatge per al Diagnòstic. Monogràfic de tumors de Cap i Coll.

El passat 15 de novembre de 2013 varem realitzar a l'Hospital de sant Rafael de Barcelona un dels actes formatius més interessants de l'exercici. Un monogràfic sempre suposa un repte , i en aquest cas la oncologia referida a órgan sistema pot resultar força interessant especialment per als sectors especialitzants en Imatge Molecular.

En aquesta ocasió ens hem centrat en cap i coll des de la perspectiva anatòmica, la incidència dosimètrica de les diferents especialitats, les noves tendències de fusió d'imatges PET-TC, PET-RM gràcies a un professorat expert de Teknon, Hospital de Sant Pau, Vall d'Hebrón i Clínic de Barcelona.

Han assistit professionals de tots els àmbits fins omplir la sala del sempre hospitalari Sant Rafael, i hem gaudit de la presència dels alumnes de la prestigiosa Escola Bonanova.

Els indicadors de qualitat han ofert unes xifres al voltant del 4 sobre 5 i la percepció general ha estat que seguim ofertant qualitat formativa en els nostres events.

Aprofitem per agraïr al l'Hospital de Sant Rafael la seva col.laboració i dediquem l'èxit de la jornada al nostres estimats Miguel Angel i la Patricia.

Jordi Martí

Director

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code