Butlletí
Digital

2013-9

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/11/2013

28/09/2013
Millor imatge amb un 30% menys de radiació.
Quan una pacient acudeix a realitzar-se una mamografia es garanteix un bon i primerenc diagnòstic davant un possible tumor en la mama. El que tal vegada no sàpiga és que, com ocorre amb altres equips d'imatge, està rebent una radiació que a llarg termini, sumada a moltes altres proves, pot ser perjudicial per al seu cos.
09/10/2013
Científics de la Vall d'Hebron troben la clau genòmica d'un dels pitjors càncers.
Científics de l'Institut d'Oncologia de l'hospital de la Vall d'Hebron (VHIO) de Barcelona han desxifrat per primera vegada les alteracions genòmiques d'un dels càncers hereditaris més greus, la síndrome de Li-Fraumeni.
22/10/2013
Tumors sense cirurgia per reduir costos i ingressos.
Radiòlegs reclamen tècniques mínimament invasives guiades per imatge, com l'ablació *percutánea, fins i tot als hospitals comarcals.
2013 - Report II Jornada Oncològica per a Tècnics en Imatge per al Diagnòstic. Monogràfic de tumors de Cap i Coll.

El passat 15 de novembre de 2013 varem realitzar a l'Hospital de sant Rafael de Barcelona un dels actes formatius més interessants de l'exercici. Un monogràfic sempre suposa un repte , i en aquest cas la oncologia referida a órgan sistema pot resultar força interessant especialment per als sectors especialitzants en Imatge Molecular.

En aquesta ocasió ens hem centrat en cap i coll des de la perspectiva anatòmica, la incidència dosimètrica de les diferents especialitats, les noves tendències de fusió d'imatges PET-TC, PET-RM gràcies a un professorat expert de Teknon, Hospital de Sant Pau, Vall d'Hebrón i Clínic de Barcelona.

Han assistit professionals de tots els àmbits fins omplir la sala del sempre hospitalari Sant Rafael, i hem gaudit de la presència dels alumnes de la prestigiosa Escola Bonanova.

Els indicadors de qualitat han ofert unes xifres al voltant del 4 sobre 5 i la percepció general ha estat que seguim ofertant qualitat formativa en els nostres events.

Aprofitem per agraïr al l'Hospital de Sant Rafael la seva col.laboració i dediquem l'èxit de la jornada al nostres estimats Miguel Angel i la Patricia.

Jordi Martí

Director

Formació Continuada Personalitzada (FCP)
Seguint amb el compromís de la Formació Continuada dels Tècnics Superiors en Imatge per al Diagnòstic, estudiants i Metges Residents del sector, ACTEDI vol presentar un projecte innovador dintre de la Formació Continuada: La Formació Continuada Personalitzada (FCP).

En que consisteix la formació continuada personalitzada?
ACTEDI al llarg d'aquests anys ha posat a l'abast de tots els Centres de formació, Organitzacions, Hospitals, Clíniques, una sèrie de cursos presencials en els quals ACTEDI es desplaçarà al lloc on el client vulgui que s'imparteixi aquest curs.
Tenim un equip de professorat expert, didàctic i en actiu en cadascuna de les matèries de l'acte formatiu. Es lliurarà als assistents diploma acreditat per l'entitat i l'Institut d'Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya.
Considerem que el petit format de l'event permet una major aproximació al docent i als continguts. La nostra experiència ens avala.

Pot demar més informació a actedi@actedi.cat

 

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code