Butlletí
Digital

2014-01

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/01/2014

01/12/2013
Desestimat el recurs contenciós-administratiu interposat pel Consell General de Col·legis Oficials d'Infermeria.
El Consell General de Col·legis Oficials d'Infermeria va presentar un recurs contenciós-administratiu contra el Reial decret 887/2011, de 24 de juny, que estableix i regula la qualificació professional d'Imatge per al Diagnòstic.
03/12/2013
Presenten un PET-CT capaç de diagnosticar càncer de forma més precisa.
Un escàner capaç de diagnosticar un tumor de forma més precisa i amb la meitat de dosi de radiació per al pacient va ser presentat avui a Chicago durant la "99th Scientific Assembly and Annual Meeting", un congrés que reuneix més de 55.000 especialistes en el camp de la radiologia.
06/12/2013
Els Radiòlegs debaten sobre la Radiologia Virtual.
En l'Institut Cervantes de Chicago, s'han reunit més d'un centenar de radiòlegs procedents d'Espanya i de tots els països llatinoamericans. Durant la trobada, que se celebra cada any en el marc del Congrés de la RSNA (Societat Nord-americana de Radiologia), els radiòlegs van debatre sobre les oportunitats que suposen els entorns virtuals en l'àmbit de la radiologia per millorar l'atenció dels pacients i l'eficiència dels sistemes sanitaris.
08/12/2013
Autòpsies digitals en 3D sense manipular el cadàver.
El primer centre europeu per realitzar autòpsies digitals acaba d'obrir-se en Sheffield, nord d'Anglaterra, en una iniciativa conjunta entre l'ajuntament de la ciutat i l'empresa iGene, que ha desenvolupat la tecnologia per fer autòpsies digitals, no-intrusivas o sense intervenir en el cadàver.
10/12/2013
UE dona més protecció a treballadors i ciutadans davant radiacions ionitzants.
Els Vint-i-vuit van aprovar avui una directiva que estableix estàndards bàsics de protecció de la salut de treballadors i del públic general enfront de les radiacions ionitzants, procedents de substàncies radioactives naturals o de generadors artificials com els rajos X, va informar avui el Consell de la Unió Europea (UE).
10/12/2013
La TC de baixa dosi sobrediagnostica el càncer de pulmó.
Segons un nou estudi, més del 18 per cent dels tumors de pulmó detectats per la tomografia computaritzada (TC) de baixa dosi de radiació són sobrediagnosticats.
11/12/2013
Quirón pilotarà la forma de compartir dades en el
Únic proveïdor sanitari d'un projecte europeu de seguretat de la informació, crearà una plataforma amb informació radiològica accessible.
 
 

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code