Butlletí
Digital

2015-01

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/01/2015

10/12/2014
Mamografia 3D: millor detecciódel càncer en mammes denses.
El grup de dones amb mames denses pot beneficiar-se més que la resta de la mamografia en 3D. La detecció del càncer millora en un 30 per cent, enfront de la mamografia convencional.
13/12/2014
Metges de Catalunya inicia una campanya perquè el Cat Salut garanteixi que totes les radiografies es lliuren informades.
Metges de Catalunya (MC) endega una nova campanya digital de recollida de peticions perquè el Servei Català de la Salut (CatSalut) garanteixi que totes les exploracions radiològiques es lliuren amb l'informe valoratiu de l'especialista, tal com estableix la normativa vigent (reials decrets 1976/1999 i 815/2001) i assenyala la Societat Europea de Radiologia.
15/12/2014
Els col·lectius més representatius de Tècnics Superiors Sanitaris de tota Espanya treballen conjuntament per la millora de la seva formació.
ACTEDI, AETR, APTEB, COPTESIDEX, COPTESSCV, FESITESS, FETESS, FETES-Catalunya, SEGRA i Grup de Tècnics de SEOR treballen conjuntament per l'equiparació del TSS espanyol als seus homòlegs europeus. S'ha elaborat una Proposta Educativa i de Competències Professionals perquè Espanya estigui plenament integrada amb una reforma en la Formació del Tècnic de Radiologia. Per primera vegada junts amb un mateix objectiu.
16/12/2014
Quin és l'origen del trèvol radioactiu?
El símbol que s'utilitza per indicar la presència de radiació és el que es coneix com a "trèvol radioactiu", un cercle negre del que surten tres ales formant 120º entre si sobre un fons groc de forma triangular (com tots els símbols que indiquen perill).
24/12/2014
La SERAM publica una guia de recomanacions radiològiques per a prescriptors, radiòlegs i pacients.
El desenvolupament d'aquest document té com a objecte descriure una sèrie de recomanacions d'exploracions radiològiques que no haurien de fer-se, dirigides a mèdics prescriptors, radiòlegs i pacients.
Formació Continuada Personalitzada (FCP)
Seguint amb el compromís de la Formació Continuada dels Tècnics Superiors en Imatge per al Diagnòstic, estudiants i Metges Residents del sector, ACTEDI vol presentar un projecte innovador dintre de la Formació Continuada: La Formació Continuada Personalitzada (FCP).

En que consisteix la formació continuada personalitzada?
ACTEDI al llarg d'aquests anys ha posat a l'abast de tots els Centres de formació, Organitzacions, Hospitals, Clíniques, una sèrie de cursos presencials en els quals ACTEDI es desplaçarà al lloc on el client vulgui que s'imparteixi aquest curs.
Tenim un equip de professorat expert, didàctic i en actiu en cadascuna de les matèries de l'acte formatiu. Es lliurarà als assistents diploma acreditat per l'entitat i l'Institut d'Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya.
Considerem que el petit format de l'event permet una major aproximació al docent i als continguts. La nostra experiència ens avala.

Pot demar més informació a actedi@actedi.cat

 

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Casos clínics
Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code