Butlletí
Digital

2015-02

ASSOCIACIÓ CATALANA DE TÈCNICS EN IMATGE PER AL DIAGNÒSTIC

01/02/2015

05/01/2015
Salut reduirà radiografies i TC en nens després de comprovar-se la seva relació amb el càncer.
La Conselleria de *Salut de la Generalitat està elaborant un protocol pioner per reduir en els nens les radiacions ionitzants -principalment radiografies i TAC- després que dos estudis internacionals hagin comprovat la seva relació amb el desenvolupament de càncer a llarg termini.
13/01/2015
La RM, alternativa a la biòpsia per detectar el fetge gras.
La ressonància magnètica pot ser una alternativa menys invasiva i més barata que la biòpsia hepàtica en el diagnòstic del fetge gras no alcohòlic, una malaltia causada per una acumulació de lípids (grasses) en les cèl·lules d'aquest òrgan que afecta a un 30% de la població mundial.
23/01/2015
Un medicament pioner és capaç de frenar els danys de la radiació.
L'any 2367, la tripulació de l'USS-Enterprise sofreix un greu enverinament per radiació en topar-se amb un abocador d'escombraries flotants amb tres segles d'antiguitat. Afortunadament, l'equip de la Federació compta amb la hyronalina, un medicament capaç de frenar els efectes de l'exposició a la radioactivitat de les cèl·lules humanes. Avui, 350 anys abans que en aquesta ficció de Star Trek, tot indica que en poc temps es podrà comptar amb un medicament similar, després de les proves realitzades en ratolins i en teixits humans en el laboratori.
26/01/2015
Científics de València creen la primera RM que permetrà veure les dents.
El físic experimental José María Benlloch, creador del primer grup de recerca en imatge biomèdica d'Espanya, acaba de rebre de mans del rei Felipe VAIG VEURE el Premi Nacional de Recerca 2014 a l'àrea d'Enginyeries per la seva contribució a l'aplicació de la imatge molecular en biomedicina. El jurat destaca no solament la producció científica de «alta qualitat» de Bell-lloc en el camp de la presa d'imatges del funcionament de les cèl·lules i dels processos fisiològics que ocorren a l'interior dels éssers vius, sinó també la seva labor de transferència tecnològica.
2015 - 2on Curs Multimodal.

El 2on Curs Multimodal que presentem és una modalitat formativa des d'una visió genèrica des de cadascuna de les modalitats del món del Diagnòstic per la Imatge com són la Radiologia Convencional, la Medicina Nuclear, la Ressonància Magnètica i la Tomografia Computaritzada.

 
Experts de cadascuna de les modalitats, ens mostraran, en aquesta segona edició, la visió multimodal de la Columna i del Crani.

Aquesta formació es dividirà en 4 dies.

1. Estudi Multimodal de Columna: Traumàtica i Degenerativa.

2. Estudi Multimodal de Columna: Tumoral i Infecciosa.

3. Estudi Multimodal de Crani: Traumàtic i Degeneratiu.

4. Estudi Multimodal de Crani: Tumoral i Vascular.
2015 - 4t Curs de Tomografia Computaritzada Multitall.

Aquest 4t Curs de TCMC presenta un enfocament integral de la Tomografia Computaritzada des dels fonaments tècnics fins a les aplicacions clíniques actuals.

Formació Continuada Personalitzada (FCP)
Seguint amb el compromís de la Formació Continuada dels Tècnics Superiors en Imatge per al Diagnòstic, estudiants i Metges Residents del sector, ACTEDI vol presentar un projecte innovador dintre de la Formació Continuada: La Formació Continuada Personalitzada (FCP).

En que consisteix la formació continuada personalitzada?
ACTEDI al llarg d'aquests anys ha posat a l'abast de tots els Centres de formació, Organitzacions, Hospitals, Clíniques, una sèrie de cursos presencials en els quals ACTEDI es desplaçarà al lloc on el client vulgui que s'imparteixi aquest curs.
Tenim un equip de professorat expert, didàctic i en actiu en cadascuna de les matèries de l'acte formatiu. Es lliurarà als assistents diploma acreditat per l'entitat i l'Institut d'Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya.
Considerem que el petit format de l'event permet una major aproximació al docent i als continguts. La nostra experiència ens avala.

Pot demar més informació a actedi@actedi.cat

 

D’acord amb la Llei 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades, ACTEDI li informa que totes les dades rebudes a través de circulars, comunicats i correus electrònics seran inclosos en fitxers electrònics de l’entitat i tractats amb la màxima confidencialitat d’acord amb les polítiques de seguretat i privacitat de ACTEDI amb l’exclusiu objecte del tractament de les dades encaminades a donar compliment dels fins i objectius específics de l’empresa. En compliment de la Llei 15/1999 del 13 de desembre, en l’exercici dels seus drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació en els àmbits reconeguts per aquesta Llei, així com per a qualsevol aclariment sobre els mateixos, poden dirigir-se a l’adreça de correu electrònic actedi@actedi.cat o bé per escrit dirigint-se a: Carrer Marina, 27 Baixos Barcelona 08005

Borsa de treball

Certificats

Padicat WIS FENIN

Certificats

Web mèdica acreditada Web mèdica acreditada Hon Code